Rechter oordeeld dat de extra kosten niet terecht zijn!

Yarden stuurt naheffing van duizenden euro’s bij naturapolis

Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden tot enkele duizenden euro’s te veel betalen voor een uitvaart als de verzekerde een naturapolis van voor 2007 had. De rechter oordeelde in 2014 dat dit onterecht is, maar volgens de Volkskrant kost het familie veel moeite om onder de naheffing uit te komen.

Enkele honderdduizenden verzekerden van Yarden kunnen te maken krijgen met de naheffing, aldus de Volkskrant. De krant tekent het verhaal op van een gedupeerde nabestaande die na de uitvaart van zijn vader ruim € 4.000 achteraf moest bijbetalen, terwijl zijn vader een naturapolis had.

Kostenmaximum

In 2007 wilde Yarden af van de voorwaarden die de naturaverzekering – een erfenis van AVVL, een voorganger van de verzekeraar – bood. De naturapolis wordt omgezet in een naturasommenverzekering, aldus de Volkskrant. Daarin hanteert de uitvaartverzekeraar een kostenmaximum voor waar de verzekerde aanspraak op kan maken. “Het belangrijkste voor u is dat uw nieuwe verzekering geen nadelen oplevert”, schreef Yarden volgens de krant aan verzekerden.

Omdat de kosten van een uitvaart afgelopen jaren flink zijn gestegen, moeten nabestaanden nu flink bijbetalen. Een standaardpakket van Yarden kostte in 2007 € 3.733. Dat bedrag is gedekt, maar de werkelijke kosten zijn algauw € 6.000. “De kosten voor een uitvaart gingen omhoog, maar de verzekeringspremie bleef gelijk. De nieuwe leden betalen daardoor de uitvaart van de bestaande polishouders. Het was net een piramidespel”, reageert financieel directeur Klaas de Boer van Yarden in de krant.

Kifid en rechter

De Geschillencommissie van Kifid bepaalde in 2007 al dat polishouders een keuzebrief moesten krijgen waarin stond dat nabestaanden ook voor het oude naturapakket mochten kiezen, ongeacht de kosten. In 2014 oordeelde ook de rechter dat de naheffingen niet terecht zijn. Toch probeert Yarden volgens de Volkskrant nog steeds het risico bij de verzekerden te leggen.

www.yarden-claim.nl vertegenwoordigd de belangen van deze duizenden gedupeerden en zal desnoods schade-procedures opstarten om uw recht te halen. Orlando Kadir van Corpocon Legal heeft de nodige ervaring met massa-schadeclaims ..” dit onrecht moet netjes recht getrokken worden, wij roepen de tienduizenden gedupeerden zich kosteloos aan te melden  bij yarden-claim.nl. Een collectieve actie met zoveel mogelijk deelnemers is van groot belang, samen staan de gedupeerden veel sterker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *