Claimclub stort zich op naheffingskwestie Yarden: Amweb.nl  25-09-2017

De kwestie rondom uitvaartverzekeraar Yarden, die nabestaanden te veel kosten in rekening zou brengen, is voor Corpocon Legal reden om claimorganisatie Yarden-Claim in het leven te roepen. De organisatie wil dat gedupeerden hun geld terugkrijgen en ook voor misgelopen rente worden gecompenseerd.

Claimclub stort zich op naheffingskwestie Yarden

Vorige week werd bekend dat uitvaartverzekeraar Yarden nabestaanden tot enkele duizenden euro’s te veel laat betalen voor een uitvaart als de verzekerde een naturapolis van voor 2007 had. De Volkskrant tekende het verhaal op van Hans Vrij die na de uitvaart van zijn vader ruim € 4.000 moest bijlappen, terwijl zijn vader een naturapolis had. Enkele honderdduizenden verzekerden van Yarden kunnen te maken krijgen met de naheffing, zo schreef de VK.

100 gedupeerden sluiten zich aan

Volgens Corpocon Legal speelt de kwestie bij verzekerden die voor 2007 een naturapolis hadden afgesloten via of Yarden of AVVL, een voorganger van Yarden. De uitvaartverzekeraar wilde graag van de verzekering af en besliste eigenhandig dat de polis een maximale waarde vertegenwoordigt die fors minder is dan de gemiddelde kosten van een uitvaart. Voor nabestaanden betekende dat in de praktijk hoge naheffingen. Volgens de claimorganisatie kost het te veel moeite om onder de naheffing uit te komen en is het belangrijk een vuist te maken tegen Yarden. Circa honderd gedupeerden hebben zich al aangesloten bij Yarden-Claim, dat maximaal 15 procent zal inhouden op de schadetoekenning.

1 thought on “Claimclub stort zich op naheffingskwestie Yarden: Amweb.nl  25-09-2017

  • Wij hebben 4 natura verzekeringen afgesloten bij yarden in 1972 ….2 voor onszelf en 2 voor onze kinderen moeten we ons nu alvast aanmelden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *