Nabestaanden betalen te veel voor uitvaarten: AD 22-09-2017

Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid.

Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro’s te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid. © Ronny te Wechel

Nabestaanden betalen te veel voor uitvaarten

Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro’s te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid. Ondanks een uitspraak van de rechter, die in 2014 al oordeelde dat de extra kosten niet terecht zijn, lukt het nabestaanden pas na maandenlange correspondentie onder de bijbetaling uit te komen.

De naheffing van Yarden raakt potentieel enkele honderdduizenden verzekerden die voor 2007 een naturaverzekering hebben afgesloten bij Yarden of bij de voorganger van Yarden, AVVL. Zo’n verzekering vergoedt geen geldbedrag, maar specifieke uitvaartdiensten, schrijft de Volkskrant.

Yarden wilde in 2007 van deze verzekering af en liet de polishouders weten dat de nieuwe verzekering een pakket uitvaartdiensten ter waarde van maximaal 3.733 euro zou dekken. Door het veranderen van de polisvoorwaarden kwam het risico van prijsverhogingen van uitvaarten geheel bij de verzekerden te liggen. Dat is slecht uitgepakt, omdat die de laatste jaren veel duurder zijn geworden.

Marieke Henselmans gaf in een eerder interview aan het AD aan dat een uitvaart goedkoper kan. Het aantal klachten over uitvaarten neemt toe, zo blijkt uit het jaarverslag van Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *